we think out of the bowl.

vr videos, foto's of een tour in 360 graden

scroll voor vr 360.

een vr 360 graden video, foto of tour zet je doelgroep middenin een virtuele wereld

De klant kijkt 360 graden om zich heen en krijgt zo een duidelijk beeld van het hele proces, product of project. VR 360 graden video’s of foto’s zijn ideaal om bestaande locaties via het web onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld locaties die vanwege veiligheidsredenen moeilijk te bezoeken zijn, maar wel waarde hebben voor je doelgroep. Ook is vr video 360° ideaal te gebruiken voor e-learning en Werving & Selectie.

hoe werkt de vr 360 graden techniek?

De vr 360 graden techniek is een film- en fototechniek die met een vr 360 camera vanuit 1 positie de hele omgeving vastlegt. Precies zoals dit met een normale foto of film zou gebeuren alleen dan 360 graden in de rondte. Dit beeldmateriaal wordt dan op een speciale manier bewerkt en daarna in een 360 viewer geplaatst zodat je beeldmateriaal kunt bekijken. Dit kan bijvoorbeeld Youtube of een ander medium zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om met een Virtual Reality bril naar deze vr 360 graden beelden te kijken door ze bijvoorbeeld te uploaden naar een smartphone voor het gebruik met Mobile VR of door de film te openen met een programma vanuit een Dedicated VR bril.

360 graden foto of video is dé manier…

..om jouw klanten en relaties een kijkje te laten nemen op plekken die niet makkelijk te bezoeken zijn omdat ze te ver uit elkaar liggen, niet makkelijk toegankelijk zijn of om snel een indruk te geven van hoe een locatie er uit ziet. Dit werkt goed als jij een locatie hebt die alles zegt wat je wilt vertellen. Laat de 360 graden omgeving in een persoonlijk gesprek met jouw relatie zien door middel van bijvoorbeeld Mobile VR of laat alle bezoekers van jouw site zien hoe de nieuwe locatie er uit ziet door middel van een internet tool of sociale media.

stilstaande of bewegende beelden?

Binnen vr 360 graden techniek wordt er nog onderscheid gemaakt tussen stilstaande (foto) of bewegende beelden (film). Stilstaande beelden zijn makkelijker te bewerken en het eindresultaat is qua bestandsgrootte aanzienlijk kleiner (enkele megabytes) dan bij bewegende beelden (tientallen megabytes) Dit is uiteindelijk weer belangrijk als je het vr 360 graden materiaal op internet wilt gebruiken in verband met laadtijden. Voor het gebruik van Mobile VR waarbij het beeld op een smartphone gezet wordt, maakt het niet uit. Zijn bewegende objecten de kern van jouw boodschap dan zijn bewegende beelden de oplossing voor jou. In een persoonlijk gesprek gaan wij graag verder in op de voor- en nadelen van beide toepassingen.

fotograferen of renderen?

Er zijn 2 verschillende manieren om de 360 graden beeldmateriaal te laten maken. De eerste en meest bekende optie is op locatie 360 graden foto’s en film te schieten en deze te verwerken tot het eindproduct. Dit werkt uitstekend als je een locatie hebt die alles zegt wat jij wilt vertellen. De productie is snel en het eindresultaat ziet er goed uit. 

Voor de tweede optie maken wij jouw omgeving na in 3d waar wij dan het 360 materiaal uithalen. Dit kan heel handig zijn als jouw locatie nog niet bestaat of als het te gevaarlijk of kostbaar is om een 360 graden camera op jouw locatie te krijgen. Deze optie is ook heel erg interessant als je al een VR-beleving door ons laat maken. Voor een kleine meerprijs kunnen wij namelijk ook 360 materiaal uitrenderen zodat je deze weer op andere plekken in je verkoop of marketing strategie kan toepassen.

interacties in vr videos

360 materiaal is gepositioneerd tussen het reguliere beeldmateriaal, zoals foto en video, en Virtual Reality,  Het heeft de mogelijkheid om je snel mee te nemen naar een andere locatie om iets te laten zien. Daarnaast zijn simpele interacties mogelijk zoals het doorklikken naar het volgende beeld of het aan- en uitzetten van elementen op het scherm. Ook is het mogelijk om uw bestaande “platte” beeldmateriaal te verwerken in nieuwe 360 materiaal zodat je niet vanaf nul hoeft te beginnen. 360 materiaal is geschikt voor zowel Mobile VR als Dedicated VR en internettoepassingen zoals websites en sociale media.

vr 360 graden materiaal is geschikt om te bekijken op ieder modern type mobiele telefoon (mobile VR) op de computer (dedicated VR) websites en social media.

favicon goldviz

zie alles. 360°

the best vr videos, photo's and tours

We kunnen de 360 vr videos, foto’s of tours ontwikkelen zodat je deze op een eigen webpagina of sociale media als YouTube en Facebook kunt plaatsen. Zo kan iedereen jouw vr 360 graden product met een simpele Google Cardboard en telefoon thuis in Virtual Reality beleven.

aanhalingsteken

het resultaat is een onvergetelijke en meeslepende ervaring.

Goldviz

jouw email. krijgt de nieuwsbrief.