we think out of the bowl.

virtuele open dag voor scholen

lees verder.

met een virtuele open dag voor scholen laat je leerlingen en ouders veilig en efficiënt kennismaken met jouw school. een 360 graden virtuele tour laat de school op moderne, leuke en toegankelijke manier zien, waarbij leerlingen, docenten en ouders het verhaal vertellen.

Als eerste kennismaking met de school is een virtuele open dag de perfecte oplossing. Eenmaal gemaakt staat hij online en kunnen leerlingen de school altijd, overal en met ieder device bezoeken. Zijn ze enthousiast, komen ze langs op een voorlichting of meeloopdag.

Een virtuele open dag voor scholen maken we snel en eenvoudig. De kosten hoeven dan ook niet hoog te zijn. Als het echt nodig is, maakt Goldviz een virtuele 360 graden tour in binnen een week. Neem direct contact op!

Benieuwd naar een voorbeeld? Bekijk onze rondleidingen bij STC Brielle en de Hogeschool Rotterdam eens!

virtuele rondleiding voor scholen

de 8 unieke mogelijkheden van een virtuele open dag voor scholen!

  1. Laat leerlingen vanuit thuis voor het eerst kennismaken met de school.
  2. Personaliseer de rondleidingen; laat ouders bijvoorbeeld andere videos zien.
  3. Zet verschillende perspectieven in beeld; leerlingen en docenten vertellen het verhaal, maar ook een stagebedrijf of ouder kan in beeld.
  4. Verwerk makkelijk vlogs, animaties en minigames in je open dag.
  5. Bouw een vragenuurtje in, waarop een voorlichter ook in de virtuele wereld aanwezig is.
  6. Nodig leerlingen tijdens de rondleiding al uit voor een fysieke rondleiding of meeloopdag.
  7. Als leerlingen zich met email inschrijven, stuur je ze de volgende week een informatiepakket.
  8. Maak de open dag één keer, en hij blijft jaren nuttig!
aanhalingsteken

virtuele open dagen bieden scholen een unieke kans om grote aantallen leerlingen een boeiende en innovatieve ervaring te geven.

Goldviz

hoe maken we een 360 graden open dag?

Een virtuele open dag begint met 360 graden foto’s en films. Met een 360 graden camera fotograferen we de verschillende locaties waar de rondleiding langs komt. Op hun smartphone, tablet, pc of met VR bril, drukken leerlingen op buttons om door het gebouw te navigeren en kijken op ieder punt in 360 graden om zich heen. Zo lopen ze bijvoorbeeld van welkomsthal naar een klaslokaal of sportzaal en bekijken ze vervolgens de aula of de kantine.

virtuele rondleiding voor scholen

Voor een spectaculair openingsshot, zetten we een drone in. Met een 360 graden shot van boven de campus of het gebouw laat je in één keer een blijvende indruk achter. Bovendien maak je de omgeving inzichtelijk. Is het groen of middenin de stad? Goed openbaar vervoer? En kan ik buiten ontspannen?

persoonlijke ervaring en content

Vervolgens vullen we de omgeving aan met content. Door op intuïtieve buttons voor achtergrondinformatie, een presentatie of een video te klikken, krijgen leerlingen content voorgeschoteld die ze extra informeert en enthousiasmeert over de school, het dagelijkse leven en de opleiding.

Neem bijvoorbeeld een aankomsthal. Het ligt voor de hand dat bij de start van de tour een docent of leerling de school introduceert. Dit geeft direct een persoonlijk en warm welkom mee. De leerling of ouder voelt zich direct thuis en worden vloeiend meegenomen de video in.

virtuele rondleiding

Ondertussen kijken leerlingen om zich heen en ontdekken de omgeving. Komen ze vervolgens in een leslokaal, vinden ze een video met een sfeerimpressie van de les, een infographic met het traject over vier jaar en een minigame met een stukje geschiedenisles. Leerlingen kunnen zelf kiezen: alles bekijken, of alleen het interessante.

Virtuele open dagen bieden scholen een unieke kans om grote aantallen leerlingen een boeiende en innovatieve ervaring te geven. Laat Goldviz jouw school virtueel in de kijker zetten!

interessant? hou het niet voor jezelf en deel het verhaal.

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email

jouw email. krijgt de nieuwsbrief.